The course aims at the full acquisition of the ability to recognize comparison and description of the organoleptic characteristics of coffee.
Moving on to the recognition of the basic taste of sweet sour and bitter coffee, continuing by exploiting our senses recognizing the spicy floral fruity flavor up to chocolate etc , evaluating the various astringency defects and much more.
The sensory skills foundation module provides an in-depth study that allows us through the sense organs, sensory evaluation (taste, flavor, body)
The course aims to bring the student to such a level of ability, so you can evaluate a coffee using your own sense organs. The module is divided into three levels: foundation, intermediate, professional. It provides SCA certification*.
The course has an extremely practical approach, and consists of several sessions on:
Il modulo professional del sensory può difficilmente essere definito un corso. Di fatto, parti pratiche e teoriche si intersecano in un continuo confronto fra trainer e studente.
Gli obiettivi sono
· Allineare lo studente agli standard del mercato del caffè
· Affinare la capacità di identificare e valutare le qualità del caffè verde fino a definire uno specialty coffee
· Misurare e descrivere accuratamente le caratteristiche della caffé usando la terminologia tecnica
· Imparare a generare misurazioni sensoriali ripetibili e interpretarne i risultati.
· Essere capaci di assumere il ruolo di panel leader in una azienda.
CERTIFICAZIONE SCA : SI *
*SCA suggerisce, per affrontare questo esame di aver già preso parte al livello SCA Green foundation. E’ inoltre richiesto di aver preso parte al livello sensory intermediate almeno tre mesi prima
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